Projecten

MACK F 700 Mammoth

Uitgebracht tussen:
1962-1981: Mack F serie

Bouwperiode gedurende 2018-2019. Voor het eerst te zien tijdens Modelshow Europe 2019 in Ede

Toegegeven, ik had al een F’je op mijn repertoire. De F in de jas van Overdorp staat nog steeds bij mij thuis op de plank, maar na het zien van een door WSI uitgebracht modelletje van deze Mammoth uitvoering, was ik om. Nu is het eenvoudig de “oude” F er bij te pakken en dan maar de boel doodleuk kopiëren, maar ik heb hier en daar toch de boel anders gedaan, mede omdat het wel een F is, maar er toch verschillen zitten in de uitvoering. Zo zitten er op de Overdorp rechthoekige richtingaanwijzers, op de Mammoth een setje ronde en zo zijn er nog wel wat nuances te vinden. Vooropgesteld, het grootste verschil; de F van Mammoth heeft geen hoog dak en ook de aanpassingen aan de achterkant voor een diepere cabine ontbreekt.

De cabine ging redelijk vlot. Wel moesten er wat bestellingen via Bricklink aan te pas komen om het dak een mooi gladde afwerking te geven. Waar de Overdorp nog een plat dak met noppen had (inmiddels in de loop van 2020 ook aangepast), is de Mammoth met een afgeronde dakrand en glad afgewerkt. Een setje stoelen uit de Ultraliner konden na wat aanpassingen worden gerecycled. Verder zit er een dikke bumper op met een koppeling zodat via een duw/trek stang aan de voorkant gekoppeld kan worden. Achter zit tevens een soortgelijke constructie. Onder de balastbak is ook nog een standaard schotel aanwezig. Met de nodige stickers en een chromen grill is het al met al een leuk geheel geworden.

De eerste versie die ik hier en daar al op wat show had neergezet, was toch niet helemaal naar mijn zin. Als ik ‘m naast mijn Overdorper zette, was de cabine te afwijkend en dat lag niet aan de eerder genoemde zaken, maar aan wat fouten in het kopieerwerk. Even simpel wat zaken rechttrekken bleek toch wat ingrijpender en zo heb je er toch meer werk aan en als je toch bezig bent, gelijk maar wat andere puntjes aangepakt die wel wat beter konden worden vorm gegeven. Het wordt zo wel een beter model.

Werk aan de cabine